Sådan Sparer du Mange Penge på Gode Bøger

Sådan Sparer du Mange Penge på Gode Bøger

Jeg har egentligt ikke noget imod, at bruge penge på bøger. Jeg ser nemlig de penge jeg bruger på bøger, som værende en ganske god investering. Når man køber en bog, så har man nemlig rigtigt mange timers underholdning foran sig. Det er de færreste bøger, man bare sådan lige kan flyve igennem på en enkelt dag. Man har derfor glæde af en bog i flere dage. Selv når man er færdig med at læse bogen, kan den blive ved med at give værdi. Alle bøgerne på min reol er fyldt med bogmærker og mærkater på de sider, hvor jeg har fundet interessant information eller gode citater. Jeg bladrer ofte igennem de bøger jeg allerede har læst, for at hive en bestemt guldklump ud, som kommer mig til nytte. De bedste af mine bøger har jeg desuden læst flere gange, og jeg får noget ud af hver eneste gennemlæsning. Gode bøger har ofte så mange lag, at man får noget nyt ud af det, hver eneste gang man læser dem.

Bøger giver ofte også et nyt perspektiv på tingene. Det er selvfølgeligt let at se, når det kommer til faglitteratur. Den slags bøger har til formål at give dig ny viden, og nye værktøjer, der bidrager positivt til dit liv. Men også skønlitteratur giver os nye og brugbare perspektiver. Når vi læser en fiktiv historie, så ser vi stadig verden med et nyt sæt øjne. Vi oplever tingene udspille sig, og ser dem ofte fra flere forskellige perspektiver. Det er alt sammen noget, der hjælper os med at tænke mere bredt, og få alle perspektiver med os. Jeg er eksempelvis overbevist om, at min læsning har gjort mig til et mere empatisk menneske. Når jeg læser en god novelle, så får jeg et indblik i, hvordan andre mennesker tænker og ser verden omkring dem. Dette perspektiv er noget, der hjælper mig med, at sætte mig i andres sko.

Bøger er altså gode investeringer, og jeg synes absolut ikke man skal være bange for, at bruge penge på en god bog. Der er dog samtidig ikke nogen grund til, at betale mere for ens bøger, end højst nødvendigt. Hvis du kan købe dine bøger til gode priser, så har du jo råd til flere bøger – og det er jo en endnu bedre investering! Jeg køber derfor typiske mine Bøger på Black Friday og andre dage, hvor der er gode tilbud. Det er sjældent et problem, at vente på, at der bliver tilbud på bøgerne. Jeg har jo en rigtig lang liste over bøger, jeg gerne vil læse. Det haster derfor ikke, med at købe nye bøger til min samling. Hver gang en bog på min liste er på tilbud, så køber jeg den. Den tilgang har sparet mig rigtigt mange penge i årenes løb.